16 Solarclarity Denim Black zonnepanelen met SolarEdge in Groningen

"Wij vonden het heel prettig om met Waardevolt samen te werken. Waardevolt heeft een heel dienstverlenende insteek. Geeft duidelijk mogelijkheden omtrent zonnepanelen weer en verkoopt geen onzin. Prima service, ook toen je er achter kwam dat je iets niet goed had gedaan, kwam je hier op eigen initiatief met een oplossing en ook snel. Omdat je volgens mij een perfectionist bent en weet dat je het van de mond op mond reclame moet hebben, heb jij jouw kwaliteit hoog ingezet. Erg prettig. Dit stelt ons, als klant die natuurlijk start met een nieuw product, gerust."

--  Familie Tijssen

24 Solarclarity Denim zonnepanelen (260 Wp) met SolarEdge in Hoogersmilde

" Ik ben heel tevreden over uw firma Waardevolt, Al de afspraken die gemaakt werden werden stipt nagekomen en het werk werd netjes afgewerkt! Ik ben super tevreden Van mij krijgt u alvast een 10 !!!"

--  Mevrouw de Herdt

45 Solarclarity Denim zonnepanelen (260 Wp) met SMA omvormer in Meeden

We zijn heel tevreden over het geïnstalleerde, de afspraken en het nakomen van deze en de afwikkeling.Er zijn tot op heden geen problemen ontstaan. Heel tevreden."

--  Dhr. Boneschansker

0592 - 820 300

Zonnepanelen reinigen

Ze worden steeds populairder: de zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een grote, maar zeker ook een goede investering. Op de lange termijn zijn zonnepanelen erg voordelig. Ze brengen grote voordelen met zich mee, voor zowel je eigen financiën als voor het milieu. Het is daarom erg belangrijk om zonnepanelen goed te onderhouden en op een juiste manier te reinigen. Want schone zonnepanelen leveren meer energie op dan vervuilde zonnepanelen. Regelmatig je zonnepanelen schoonmaken is dus belangrijk om maximaal rendement te behalen. Wij snappen best dat het schoonmaken van je zonnepalen vragen bij je oproept. Daarom geven we antwoord op veel gestelde vragen en een uitleg over hoe je het beste de zonnepanelen reinigen kunt. 

Hoe vaak moet je de zonnepanelen schoonmaken?

Hoe vaak je de zonnepanelen schoonmaken moet is lastig te zeggen doordat dit deels van het weer en de omgeving afhangt. Een regenbui zorgt er over het algemeen voor dat een groot gedeelte van het vuil op de zonnepanelen verdwijnt, maar wanneer je last hebt van hardnekkige vogelpoep helpt een regenbui vaak onvoldoende en dien je de zonnepanelen zelf schoon te maken. Wij adviseren daarom om regelmatig de zonnepanelen te controleren op viezigheid en beschadigingen. Gemiddeld is één keer per jaar de zonnepanelen schoonmaken voldoende om te profiteren van maximaal rendement.

Hoe zonnepanelen schoonmaken?

Wanneer je van plan bent om je zonnepanelen schoon te gaan maken, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier en met de juiste hulpmiddelen doet. Zo moet je de zonnepanelen nooit met een schuurspons schoonmaken. Schuursponsen kunnen krassen op de zonnepanelen veroorzaken waardoor ze minder opleveren. Ook is het niet raadzaam om een hogedrukspuit te gebruiken bij de schoonmaak. De kracht van een hogedrukspuit kan de zonnepanelen beschadigen en kan ervoor zorgen dat er water tussen het glas en de zonnecel komt. Behalve dat dit gevaarlijk kan zijn, zorgt dit ook voor een lagere opbrengst. Gebruik ook geen huis-tuin-en-keuken schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger of vloeibaar zeep. Dit kan de coating die over de zonnepanelen zit, aantasten.

Maak bij het schoonmaken van de zonnepanelen gebruik van een emmer lauw water en speciale (milieuvriendelijke) zonnepanelenreiniger. Ga met een spons, borstel met zachte haartjes of een zachte microvezeldoek over de panelen heen. Hardnekkige vogelpoep verwijder je door een natte doek op de vogelpoep te leggen en dit tien minuutjes laten inweken. Na tien minuten verwijder je de vogelpoep eenvoudig. 

Wanneer kan je het best de zonnepanelen schoonmaken?

Niet alleen de juiste manier van reinigen is belangrijk, maar ook wanneer je de zonnepanelen schoonmaakt, is belangrijk. Het is namelijk het beste om in het voorjaar de zonnepanelen te reinigen omdat in de zomermaanden de zon het meest schijnt. En je wilt natuurlijk dat de zonnepanelen in deze maanden de meeste zon opvangen. 

bedrijven

In het kort: 8 tips bij het reinigen van uw zonnepanelen

Zonnepaneel reiniging uitbesteden

Zijn de zonnepanelen lastig bereikbaar en zie je het niet zitten om zelf het dak op te klimmen en de zonnepanelen schoon te maken? Dan raden wij aan om een reinigingsbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen op de juiste manier gereinigd worden en ze kunnen tegelijkertijd ook defecten constateren. Daarmee van je meteen 2 vliegen in 1 klap. 

Waardevolt

Adres:
 

Kanaalweg 126

9421 SV Bovensmilde

Contact:
 

             0592-820 300

             contact@waardevolt.nl

Twitter Waardevolt    Facebook Waardevolt

Algemene voorwaarden

Kennisdeling

Sitemap

Waardevolt Zonne-energie

Waardevolt bellen

Wat anderen zeggen

 

Telefoon Waardevolt

E-mail Waardevolt

Locatie Waardevolt

line

line

Waardevolt is van
Martijn Boerma:

ik geloof in duurzaam
ondernemen 

 

Martijn Waardevolt zonne-energie

Waardevolt

 


 

quotes waardevolt

Bekijk projecten

 

Zonnepanelen WaardevoltZonnepanelen Waardevolt