0592 - 820 300

ZONNE-ENERGIE SUBSIDIE, BTW, ZONNELENING

Voor maximaal rendement uit uw investering

Zonne-energie is inmiddels op een punt aangekomen dat het ook zonder subsidie prima rendabel kan zijn. De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm gedaald waardoor een terugverdientijd van 6-7 jaar goed haalbaar is. Wel zijn er vaak op lokaal niveau stimuleringen die kunnen helpen zonne-energie nog interessanter te maken. Waardevolt denkt hierin uiteraard graag met u mee.

Een grote stimulans voor particulieren die willen investeren in zonne-energie is de BTW teruggave bij zonne-energie. Op dit moment mag het gehele BTW bedrag (21%!) van de investering in zonne-energie terug gevraagd worden bij de belastingdienst. Dit zorgt er voor dat u gelijk begint met terugverdienen (ook als de zon wat minder schijnt)!
Waardevolt ondersteunt klanten bij dit traject zodat u niet alles zelf uit hoeft te zoeken.

Voor inwoners van de provincie Groningen is er de Waardevermeerderingregeling. Dit is een stimulering voor mensen die schade ondervinden van de gaswinning in dat gebied.

Ondernemers betalen uiteraard ook geen BTW. Voor ondernemers gelden echter een aantal fiscale voordelen en stimuleringen.

De subsidie voor zonnepanelen is er dus niet meer. Maar mocht u nu graag zonnepanelen op uw dak willen maar het geld niet hebben dan is er de zogeheten duurzaamheidslening ook wel zonnelening genoemd. Dit is sinds er geen subsidie meer is een andere manier om geld te kunnen lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Dit is een lening met een lage rente (1,5 - 2%) waarmee u kunt investeren in onder anderen zonnepanelen. Het systeem wordt dus voor u betaald en u begint gelijk met terugverdienen omdat uw energierekening, en dus uw maandlasten, omlaag gaan. Met (een deel van) deze besparing kunt u vervolgens de lening aflossen en na een aantal jaren is het systeem van u. Doordat het rendement van de zonnepanelen hoger is dan de rente is dit alsnog een goede keuze!

Bent u benieuwd hoe dit rekensommetje er voor u uitziet? Vraag dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan!

DIRECT CONTACT OPNEMEN

Waardevolt

Adres:
 

Hoofdweg 185 9421PD Bovensmilde

Contact:
 

             0592-820 300

             contact@waardevolt.nl

Twitter Waardevolt    Facebook Waardevolt

Kennisdeling

Sitemap

Waardevolt Zonne-energie

Waardevolt bellen

Wat anderen zeggen

 

Telefoon Waardevolt

E-mail Waardevolt

Locatie Waardevolt

line

line

Waardevolt is van
Martijn Boerma:

ik geloof in duurzaam
ondernemen 

 

Martijn Waardevolt zonne-energie

Waardevolt

 


 

quotes waardevolt

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Bekijk projecten

 

Vacatures

Zonnepanelen WaardevoltZonnepanelen Waardevolt